Fa més de dos segles, Joaquim Pujol va obrir les portes del llegendari restaurant Can Culleretes, el més antic de Barcelona, situat prop de les Rambles, entre els carrers Ferran i de la Boqueria, al carrer Quintana. Des de llavors, aquest establiment s’ha convertit en un símbol de la cuina tradicional catalana i en un lloc carregat d’història i memòria de la ciutat.
El seu origen és humil: l’àvia de Pujol, portera d’un convent fora de les muralles, va començar a oferir mató, crema i begudes els dies festius en petites taules amb culleretes, d’aquí prové el nom popular del restaurant: Can Culleretes. Amb el temps, el negoci es va traslladar fins a establir-se definitivament al carrer Quintana, conservant sempre la seva identitat i la seva cuina casolana.
Les receptes tradicionals continuen sent el cor del restaurant: plats com canelons, suquets de peix o el mató casolà es preparen amb ingredients frescos i amb l’amor i cura que caracteritzen la cuina catalana de sempre. A més, les parets del local estan decorades amb retrats i fotografies d’antics clients i personalitats, que expliquen la història del restaurant i li donen un ambient acollidor i carregat de memòria.
Visitar Can Culleretes no és només tastar un àpat: és viure la història de Barcelona a través de la seva gastronomia, un viatge al passat sense sortir del cor de Ciutat Vella.
Fonts consultades:
- El Nacional.
- Restaurant Can Culleretes.
Fotos: Barcelona Coleccionismo.
![]() |
Any 1983 |
![]() |
Any 1922 |
![]() |
Any 1922 |