Can Culleretes: història i sabor al cor de Barcelona



Fa més de dos segles, Joaquim Pujol va obrir les portes del llegendari restaurant Can Culleretes, el més antic de Barcelona, situat prop de les Rambles, entre els carrers Ferran i de la Boqueria, al carrer Quintana. Des de llavors, aquest establiment s’ha convertit en un símbol de la cuina tradicional catalana i en un lloc carregat d’història i memòria de la ciutat.

El seu origen és humil: l’àvia de Pujol, portera d’un convent fora de les muralles, va començar a oferir mató, crema i begudes els dies festius en petites taules amb culleretes, d’aquí prové el nom popular del restaurant: Can Culleretes. Amb el temps, el negoci es va traslladar fins a establir-se definitivament al carrer Quintana, conservant sempre la seva identitat i la seva cuina casolana.

Les receptes tradicionals continuen sent el cor del restaurant: plats com canelons, suquets de peix o el mató casolà es preparen amb ingredients frescos i amb l’amor i cura que caracteritzen la cuina catalana de sempre. A més, les parets del local estan decorades amb retrats i fotografies d’antics clients i personalitats, que expliquen la història del restaurant i li donen un ambient acollidor i carregat de memòria.

Visitar Can Culleretes no és només tastar un àpat: és viure la història de Barcelona a través de la seva gastronomia, un viatge al passat sense sortir del cor de Ciutat Vella.

Fonts consultades: 
- El Nacional.
- Restaurant Can Culleretes.
Fotos: Barcelona Coleccionismo.

Any 1983

Any 1922

Any 1922